El pròxim 10 de desembre 30 il·lustradors/es destacats a Catalunya reivindicaran, de la mà d’Amnistia Internacional, el dret fonamental a la llibertat d’expressió, amb una exposició a la Fundació Antoni Tàpies i la campanya de xarxes socials #nopensocallar.

Expressar-se, comunicar, dissenyar i fer art són accions naturals i intrínseques de l’ésser humà, quelcom pertanyent a la nostra idiosincràsia més profunda. Aquestes accions es recullen i s’articulen a la nostra societat sota el nom d’un dret fonamental: la llibertat d’expressió.

Amb l’objectiu de defensar la llibertat d’expressió, 30 il·lustradors/es donaran la seva visió particular d’aquest dret humà a través d’una obra cedida a l’exposició organitzada per Amnistia internacional “No penso callar”, en la qual participa un membre de l’equip de Maria Barcelona, el dissenyador Juan Capitoni.

L’exposició es podrà veure del 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans, al 20/12 a la Fundació Antoni Tàpies, a Barcelona i es preveu que el 2016 la mostra “No Penso Callar” anirà itinerant per diversos espais a Catalunya, coincidint amb el 55è aniversari del naixement d’Amnistia Internacional (1961).

El disseny, l’art i la cultura són eines potents de transmissió i transformació de valors. El dret a la llibertat d’expressió es recull en l’article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans i queda a les nostres mans recollir i potenciar totes aquestes iniciatives que protegeixen allò que ens fa vibrar: expressar-se, comunicar, dissenyar i fer art.

L’acció es completa amb el vídeo produït per Amnistia que ja es pot veure a youtube “No penso callar” i la campanya a les xarxes socials amb el mateix lema: #nopensocallar.